torsdag 25 november 2010

Grattis till bebisen

Detta kort gjorde jag till en kollega som fick en flicka i september. Kortet är från oss på jobbet. Pappret heter passande nog baby girl (eller liknande, har inte kvar texten tyvärr) och jag gillar den söta men lite slitna stilen. När kortet är stängt syns inte skrivytan inne i kortet men blomman och biljetterna sticker ut lite.

onsdag 24 november 2010

Jobbfika

Kära kollegor, denna gången är det inte ni som får frossa i godsaker utan min sambos jobbarkompisar. Han hade en ide om flugsvampar, så flugsvampar blev det.




Kardemummamuffins med chokladfrosting och täcke av sugarpaste. Prickarna är vit choklad som jag blev väldigt förvånad över att hitta i en vanlig matbutik. De kommer från Odense.
Den röda sockerpastan tog slut så det blev några mer hard-core svampar mot slutet, för den som vågar.

söndag 14 november 2010

Kaka på pinne

Min sambo har ett recept i sin gamla handskriva receptsamling som heter discokakor. Med lite inspiration utifrån blandat med lite barnslig förtjusning bestämde jag mig för att vi skulle baka dessa med pinne i, så att de blev som klubbor. Dessa bjöd vi på när sonen fyllde 2 år.



Discokakor, 16-20 stycken

Sätt ugnen på 175 grader.

125 g smör
3 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 påse non stop
16-20 klubb pinnar

Vispa mjukt smör och socker vitt. Blanda i äggen ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner detta i smörblandningen.
Forma bollar och platta ut till runda kakor, lägg på smörpapper på en plåt. De sväller lite så lägg dem inte alltför tätt. Dekorera med non stop och stick en pinne i varje kaka.
Grädda ca 15 minuter, beroende på storlek.

Cupcakes



Dessa härliga cupcakes fick jag inspiration till från en bild på internet... vet tyvärr inte var. Men det gör ju inget för nu har jag egna bilder. Jag tycker själv att de ser underbart härliga ut och de smakar dessutom supergott!

Det är citroncupcakes frostade med en mascarpone frosting. Strössel, blad i sugarpaste och en avklädd klubba som blomma. En frostade jag med en sockerfri mascarpone/choklad kräm till min far som är diabetiker. Det är dessutom fruktsocker i muffinsarna istället för vanligt socker.

Jag skickade med liknande cupcakes till sonens dagmamma för att kalasa på när de firade hans födelsedag. Då lät jag pappret vara kvar på klubborna eftersom barnen fick med sig dom hem. Jag valde också att frosta cupcakesen med en smör/florsockerblanding för att de skulle hålla lite bättre och inte vara så mäktiga.


Traktortårta

När sonen fyllde 2 år fick han en traktortårta. Traktorer är väldigt häftiga på alla sätt o vis, framförallt låter de mycket!

Det är en red velvet cake med dekorationer i sugarpaste. Och nej det är inte fel på bilden, traktorns färg är lite mesgrön...




tisdag 9 november 2010

Blog candy

Vilken underbar scrappad väska! Inte fel att vinna den med fina saker i... Spana in Kamillas Krypin för mer info.

lördag 30 oktober 2010

Pecannötspaj


Ljuvlig pecannötspaj - en absolut favorit!
Jag har ännu inte hittat det absolut perfekta receptet utan provar nya varje gång. Denna gången serverade jag pajen med en klick lönnsiraps-grädde.

Pajen fick gott betyg men ännu är jag ej nöjd. Därför blir det heller inget recept utlagt på denna. Den fina lilla halloween-asken scrapped jag på en kortvikarkurs jag gick i veckan på pappersakademin.

Halloween

Ljusfyllda pumpor, pecannötspaj, godis i skåpet utifall vi får finbesök av hemska monster eller söta prinsessor och häxor på bordet. Ja, hxor på bordet. Ätbara sådana.. Sökte lite inspiration på nätet och fann den i form av underbara halloween-cupcakes. Så här kommer lite bilder på vårt halloween fika.



Fick även till några illgröna bullar...



måndag 25 oktober 2010

Fullkornsscones

Bakade lite scones till fikat en dag. Letade recept på nätet och trixade sedan själv. Jag ville testa att baka dem i muffinsplåten för att få höga fina scones. Såhär blev det...


Fullkorns scones i plåt
8 dl dinkelmjöl, fullkorn
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 tsk cream of tartar
100 g margarin eller smör
4 dl fil/mjölk

Blanda allt, det gör inget om smöret är lite klumpigt. Fördela 12 scones i en muffinsplåt. Jag hade smort min plåt lite med smör vilket inte var nödvändigt, men gav en god nästan lite friterad yta på sconsen. Baka ca 12 minuter. Mina scones stod i kylen ca 2 timmar innan jag bakade dem, det fungerade utmärkt.

Avnjut med (hemmagjord) sylt och smör.

söndag 24 oktober 2010

Citronmuffins med nektarin

Äntligen! Nu har jag internet OCH tid att uppdatera här på bloggen. Mycket har hänt sedan sista, framför allt har vi köpt hus vilket är ett riktigt stort livstidsprojekt. Jag har hunnit baka endel i min nya ugn (ny för mig men ganska gammal annars) och fått till i alla fall några lycka godsaker. nedan ser ni en omgång citronmuffins med nektarin, med och utan frosting... Mums!







Citronmuffins med nektarin (12 st)
3 ägg
1 dl fruktsocker
100 g smör
1 dl mjölk/vatten
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk cream of tartar
lite salt
citronessens eller skal av en citron
(gul pastafärg/karamellfärg om man vill)
1 nektarin, stor

Vispa ägg och socker fluffigt, med fruktsocker blir det inte riktigt lika fluffigt som med vanligt socker. Smält smöret, häll i mjölken/vattnet och blanda med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, cream of tartar och salt och vänd ner i smeten (jag kör med elvispen men på låg hastighet).
Sätt pappersformar i en muffinsplåt och fördela smeten. Tryck ner halva klyftor av en nektarin i muffinsarna.
grädda mitten av ugnen ca 15 min på 175 grader.

Låt svalna.

Som frosting blandade jag ca 60 g mjukt smör, florsocker och saft av knappt 1/2 citron, till lagom konsistens. Det skulle verkligen varit orange strössel på dessa men jag tog det jag hade :)