

Citronmuffins med nektarin (12 st)
3 ägg
1 dl fruktsocker
100 g smör
1 dl mjölk/vatten
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk cream of tartar
lite salt
citronessens eller skal av en citron
(gul pastafärg/karamellfärg om man vill)
1 nektarin, stor
Vispa ägg och socker fluffigt, med fruktsocker blir det inte riktigt lika fluffigt som med vanligt socker. Smält smöret, häll i mjölken/vattnet och blanda med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, cream of tartar och salt och vänd ner i smeten (jag kör med elvispen men på låg hastighet).
Sätt pappersformar i en muffinsplåt och fördela smeten. Tryck ner halva klyftor av en nektarin i muffinsarna.
grädda mitten av ugnen ca 15 min på 175 grader.
Låt svalna.
Som frosting blandade jag ca 60 g mjukt smör, florsocker och saft av knappt 1/2 citron, till lagom konsistens. Det skulle verkligen varit orange strössel på dessa men jag tog det jag hade :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar