måndag 25 oktober 2010

Fullkornsscones

Bakade lite scones till fikat en dag. Letade recept på nätet och trixade sedan själv. Jag ville testa att baka dem i muffinsplåten för att få höga fina scones. Såhär blev det...


Fullkorns scones i plåt
8 dl dinkelmjöl, fullkorn
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 tsk cream of tartar
100 g margarin eller smör
4 dl fil/mjölk

Blanda allt, det gör inget om smöret är lite klumpigt. Fördela 12 scones i en muffinsplåt. Jag hade smort min plåt lite med smör vilket inte var nödvändigt, men gav en god nästan lite friterad yta på sconsen. Baka ca 12 minuter. Mina scones stod i kylen ca 2 timmar innan jag bakade dem, det fungerade utmärkt.

Avnjut med (hemmagjord) sylt och smör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar