This will be my little spot in cyberspace where I tell those that are interested about cakes, cookies, food and other creations of mine. I hope to show lots of pictures of yummy cakes and other sweet things..
tisdag 24 augusti 2010
Internetbrist
Då vi har flyttat till hus och inte ännu har fått upp internet och sådan blir det en förlängd blogg-semester. Men så fort vi är med på tråden igen lovar jag mycket gott o smaskigt. Har samlat på mig både bilder o recept under sommaren.
onsdag 7 juli 2010
Tvättmaskin
Nu ska jag vinna en tvättmaskin till det nya huset.
Tävlingen hittar du här på Inspirera mera, och här kommer en bild på vinsten!

Snart kommer mer inlägg om underbara tårtor och kakor, jag lovar!
måndag 28 juni 2010
Midsommartårta
Inför helgens firande hade jag kvällstid knåpat ihop lite blommor att pryda årets midsommartårta med. Blommorna blev till en midsommarkrans på den söta tårtan där det vällde upp jordgubbar i mitten.
Tårtan är fylld av mousse men tyvärr stelnade inte den ena och tårtan fick vi snabbt äta upp innan den rann av tallriken. Detta trots att jag armerat med skivade jordgubbar!
Rabarbermousse och lemoncurd-grädde på sockerkaksbotten, spacklad med grädde och täckt i sockerpasta. Blommor i sockerpasta, penslade med lite gulglitter och så svenska söta jordgubbar i mitten.
Tårtan är fylld av mousse men tyvärr stelnade inte den ena och tårtan fick vi snabbt äta upp innan den rann av tallriken. Detta trots att jag armerat med skivade jordgubbar!
Rabarbermousse och lemoncurd-grädde på sockerkaksbotten, spacklad med grädde och täckt i sockerpasta. Blommor i sockerpasta, penslade med lite gulglitter och så svenska söta jordgubbar i mitten.
tisdag 15 juni 2010
Cookies
Idag testade jag att baka cookies. Jag följde inte receptet till punkt o pricka och därför får jag skylla mig själv att de inte blev så bra. Jag var dessutom lite snabb med att skära upp dem, vilket resulterade i platta oformliga kakor. Jag skar bara upp några kakor och resten ligger inrullad i frysen för en regnig dag. Så kanske blir de bättre då!
Smakerna? Gingerlime white chocolate och Orange dark chocolate.
Mumsigt var det i alla fall.
lördag 5 juni 2010
Pajfrossa och strålande sol
Idag har hela familjen varit på pajfrossa på Råda Säteri. Det var bloggarna Jennie och Tora som bjöd på amerikansk paj-buffé i det ljuvliga sommarvädret. Det var nästan så det blev fööör sött :)
det var genom Jennies blogg som jag fick veta om detta event, som hanterades av Spot and tell.
Tack så hemskt mycket Tora och Jennie för denna smaskiga eftermiddag! Mina favoriter var helt klart Key lime Pie och Äpplepajen. Pecannötspaj ligger alltid varmt om hjärtat och finast av alla var Oooey gooey pajen men körsbär på toppen. Här kommer lite bilder.

det var genom Jennies blogg som jag fick veta om detta event, som hanterades av Spot and tell.
Tack så hemskt mycket Tora och Jennie för denna smaskiga eftermiddag! Mina favoriter var helt klart Key lime Pie och Äpplepajen. Pecannötspaj ligger alltid varmt om hjärtat och finast av alla var Oooey gooey pajen men körsbär på toppen. Här kommer lite bilder.
fredag 4 juni 2010
Förmiddagsfika på balkongen
För ett tag sedan "fyndade" jag fina muffinsformar på Netto. Där säljer dom då och då riktigt fina muffinsformar. Idag fick jag sådan lust att använda dom och lägga ut bilder här på bloggen. På baksidan av paketet fanns ett recept som jag justerade efter mina behov.
Såhär nöjd blev sonen Ludvig 1,5 år.

Banan och Choklad muffins (12 - 14 muffins)
1 banan
2 dl socker
2 dl mjöl
100 g smält smör
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Ev florsocker att pudra på vid servering
Mosa en mogen banan med sockret i en skål. Tillsätt mjöl, smör, ägg, vanilljsocker och bakpulver. Rör/vispa ihop smeten. Fyll normalstora muffinsformar till 3/4. Grädda i 220 grader i 10-12 minuter. Jag gräddade i varmluft 10 min och sedan utan luft i 2 minuter till, de blev perfekta. idag blev det 12 muffins men man akn nog göra fler om man även lägger i tex hackade aprikoser, choklar eller något annat som fyller ut lite.
Såhär nöjd blev sonen Ludvig 1,5 år.
Banan och Choklad muffins (12 - 14 muffins)
1 banan
2 dl socker
2 dl mjöl
100 g smält smör
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Ev florsocker att pudra på vid servering
Mosa en mogen banan med sockret i en skål. Tillsätt mjöl, smör, ägg, vanilljsocker och bakpulver. Rör/vispa ihop smeten. Fyll normalstora muffinsformar till 3/4. Grädda i 220 grader i 10-12 minuter. Jag gräddade i varmluft 10 min och sedan utan luft i 2 minuter till, de blev perfekta. idag blev det 12 muffins men man akn nog göra fler om man även lägger i tex hackade aprikoser, choklar eller något annat som fyller ut lite.
Paris
Syster åkte till Paris på bröllopsresa och kom hem med inte bara härliga minnen o fina foton utan även denna fina kex-burk. Nu letar jag febrilt efter ett gott recept att fylla burken med...chokladkex, oreo's, salta kex.... det finns mycket att välja mellan. Som tur är kan man ju fylla burken igen och igen och.... ja, här kommer en bild.
måndag 26 april 2010
Red velvet cake
I kväll gör jag en red velvet cake. Vi har lite att fira på jobbet och vad passar bättre än lite gott till kaffet. Kakan har jag velat göra länge och nu äntligen var det dax. Inga bilder ännu men det kommer...jag lovar.
Uppdatering: Hittar inte sladden till mobilen, men jag ska leta och så fort jag hittar den kommer bilder. Kan under tiden berätta att jag blev väldigt nöjd och att kakan uppskattades på jobbet.
Här kommer bilderna!! Eller en bild. De andra kommer senare... Vad som inte sysns på bilden är att själva kakan är mörkröd. Frostingen är samma över och i kakan, mascarpone, färskost, grädde och lite vit choklad... Jag strödde kokos över kakan för att få en fin och lite rolig struktur. Smask!!
Uppdatering: Hittar inte sladden till mobilen, men jag ska leta och så fort jag hittar den kommer bilder. Kan under tiden berätta att jag blev väldigt nöjd och att kakan uppskattades på jobbet.
Här kommer bilderna!! Eller en bild. De andra kommer senare... Vad som inte sysns på bilden är att själva kakan är mörkröd. Frostingen är samma över och i kakan, mascarpone, färskost, grädde och lite vit choklad... Jag strödde kokos över kakan för att få en fin och lite rolig struktur. Smask!!

Muffins
...på kort... I helgen var jag med syster på en scrapmässa i Kungälv, Kongahälla mässan. Där fick vi mängder med inspiration och ett stort habegär... Jag hittade några väldigt fina stämplar och en av dom som fick följa med hem är denna muffins. Supersöt!
Här är första kortet gjord med muffinsstämpeln, från Prickiform. Kortvikningen lärde jag mig på en kortkurs för några veckor sedan.

Här är första kortet gjord med muffinsstämpeln, från Prickiform. Kortvikningen lärde jag mig på en kortkurs för några veckor sedan.


onsdag 14 april 2010
60-års kalas
Till pappas födelsedagskalas bestämde jag mig för att göra cupcakes istället för tårta. Pappa har nämligen diabetes och jag ville denhär gången göra snarlika delikatesser till alla.
Det blev Leilas chokladcupcakes från A piece of cake, men med en chocolate fudge frosting. Frostingen blev mycket sötare än vad jag förväntat mig så nästa gång får det bli lite mindre socker. Eftersom muffinsen blev lite misslyckade och sjönk ihop (blev dock mumsigt kladdiga) så fyllde jag dem först med vaniljkräm, innan jag spritsade på frostingen. Som dekoration hade jag gjort gula och röda gerbera i modelingpaste med lite guldglitter, bokstäver och siffror i smält choklad och lite guldglitter på toppen. Hoppas ni blir sugna av bilderna!


Till pappa hade jag gjort muffins med ananas, men med dinkelmjöl, mandelmjöl och agavesirap. Dessa toppade jag med en kräm gjord på soja creme fraisch, sockerersättning, kakao och pepparmint. Dekorationerna är gjorda av smält sockerfri choklad.
Det blev Leilas chokladcupcakes från A piece of cake, men med en chocolate fudge frosting. Frostingen blev mycket sötare än vad jag förväntat mig så nästa gång får det bli lite mindre socker. Eftersom muffinsen blev lite misslyckade och sjönk ihop (blev dock mumsigt kladdiga) så fyllde jag dem först med vaniljkräm, innan jag spritsade på frostingen. Som dekoration hade jag gjort gula och röda gerbera i modelingpaste med lite guldglitter, bokstäver och siffror i smält choklad och lite guldglitter på toppen. Hoppas ni blir sugna av bilderna!


Till pappa hade jag gjort muffins med ananas, men med dinkelmjöl, mandelmjöl och agavesirap. Dessa toppade jag med en kräm gjord på soja creme fraisch, sockerersättning, kakao och pepparmint. Dekorationerna är gjorda av smält sockerfri choklad.

Prenumerera på:
Inlägg (Atom)