lördag 28 maj 2011

Amerikanska kakor


Ännu ett lättbakat recept, och väldigt smarrigt. Kakorna blir härligt krispiga utan att smula alltför mycket. Både sonen och sambon uppskattate dom!

Ca 25 kakor
200 g smör, rumstemp (nästa gång tar jag lite mindre för de blev lite flottiga tyckte jag)
2 dl socker
2 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 dl grovhackade salta jordnötter
100 g grovhackad mörk choklad, eller ljus för den som föredrar det

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör det mjuka smöret och sockret fluffigt.
Blanda övriga ingredienser i en skål.
Blanda allt väl.
Rulla bollar och lägg på bakplåtspapper på plåtar. Kakorna blir stora så ca 9 per plåt fungerar bra.
Grädda i mitten av ugnen ca18 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar