Denna helgen har varit riktigt höstig. Löven har samlats på marken, kylan biter i kinderna på morgonen och hela världen färgas i röd-orange toner. Det är härligt tycker jag! Samtidigt blir det mörkt på kvällarna, man kan tända ljus och mysa.
Ett sug att pyssla, ställa i ordning både ute och inne inför den kommande vintern och att baka smyger sig på. Därför har det blivit lite av varje denna helg :)
I kväll åt vi en lättare middag men en ordentligt mättande efterrätt. Det var en gammal goding i ny tappning. Päron med after eight!
Konserverade päron med chokladmousse på mörk choklad och after eight. Det var riktigt mumsigt!
Hade jag haft päron hemma hade jag velat prova att konservera själv men i dag dög det bra med köpta.
After eight mousse
6 port (men räcker till åtta om man serverar med päron)
100 g mörk choklad
6 bitar after eight
2 äggulor
3 dl grädde
3 after eight i halvor att dekorera med
Lite mynta eller annat fint
Smält chokladen i vatten bad (eller i micron), låt svalna något i rumstemperatur.
Blanda i äggulorna.
Vispa grädden och blanda ner i chokladsmeten lite i taget.
Låt stå i kylen några timmar. Antingen i en stor skål om du ska skeda upp den, eller i portionsformar.
Mycket uppskattat av både gammal och ung (iaf från 1 till 32 år). Sonen på 4 ville hellre äta flingor till efterrätt - och varför tvinga stackarn att äta choklad hihi
Snart kommer det en liten burk hemkonserverade :-)
SvaraRadera