I Mosboken av Johanna Westman läste jag ett recept på bebisbullar från 8 månader. Men boken är puts väck.... Jag kom ihåg att det var som vanliga bullar men utan socker i fyllningen. Japp, i går var det bulldags! Det blev en hel plåt med härliga fluffiga bebisbullar för Sebastian att mumsa på. Plus i kanten att pappa, som inte får äta socker, kan mumsa på samma bullar.
Det är lite socker i degen (vanlig vetebrödsdeg) för att den skulle jäsa ordentligt, men fyllningen består av enbart smör och mixat äpple (grannens goda höstäpplen som låg i frysen, skalade, klyftade och redo att mixas). Ja, lite kanel oxå för smakens skull. Jag toppade med vispat ägg och lite kokosflingor för att de skulle bli finare.
Bullarna blev otroligt fluffiga och supersmaskiga tyckte Sebastian. Det tyckte jag med!
Av halva degen gjorde jag "vuxen"-bullar fyllda med smör, lite socker, äpple, kanel, kardemumma och solroskärnor. Inte fy skam det heller!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar