I onsdags hade jag mitt första tupperware party. Det var inte läng sedan som jag var på det första och tyckte det var så trevligt att jag ville ha ett eget. SJälvklart ville jag då bjuda på lite gott till fikat och jag valde en gmmal favorit (pecan pineapple cupcakes) och en ny variant (björnbärscupcakes med vanilla buttercream frosting). Två väldigt olika varianter.
Här kommer lite bilder och längre ner recepten.
Björnbärs cupcake
225 g socker100 g mjukt smör
2 stora ägg
300 g vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
3,5 dl björnbär
2 msk mjölk
0,5 vaniljstång (jag använde riktigt vaniljsocker ca 1 tsk)
Björnbär att dekorera med
Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
Vispa i äggen ett i taget.
Blanda mjöl och bakpulver och blanda sedan ner i äggsmeten.
Blanda sedan i mjöl och bär i omgångar.
Sist men inte minst ska vaniljen i.
Skeda ner i 12 styckern muffinsformar, normalstora, gärna i en muffinsplåt så att de håller formen.
Grädda 20 min i 175 grader.
Vanilla buttercream
4 stora äggvitor200 g socker
250 g mjukt smör
2 tsk vaniljsocker/flytande vanilj
Vispa ägg och socker i en värmetålig skål över vattenbad. Vispa tills det blir 65 grader.
Ta bort vattenbadet och vispa kallt, ca 10 minuter.
Vispa i smöret lite i taget, och sist vaniljen.
Spritsa frostingen på kakorna och dekorera med björnbär.
Pecan Pineapple Cupcakes
50 g pecannötter260 g vetemjöl
1/4 tsk salt
3/4 tsk bakpulver
113 g mjukt smör
150 g socker
1 ägg
180 ml creme fraische eller naturell yogurt
(1 tsk apelsin extrakt)
1 msk apelsin zest
227 g krossad ananas, avrunnen
100 g socker
80 ml apelsinjuice, varm
Rosta och hacka pecannötterna.
Blanda de torra ingredienserna (ej nötterna).
Viska smör och socker fluffigt och vitt.
Blanda i ägget.
Blanda i ypgurt och apelsin extrakt och zest.
Blanda i de torra ingredienserna.
Vänd ner pecannötter och ananas.
Baka i ca 20 min i 175 min.
Blanda en glaze av varm apelsinjuice och socker. Pensla på de varma cupcaksen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar